Director: Silviu POPESCUJoi, 27 august 2020
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
Liber  
Reportaj  
Cultura  
Interviu  

Sondaj

Prima pagină
în format pdf Barikada Folk continuă

Mircea Baniciu: “A fost o gașcă mișto în seara asta.Vreau să vă spun că de mult nu m-am mai simțit atât de bine.”Noi, cei de la Curierul de Râmnic am fost prezenți, așa cum ați aflat dintr-un articol anterior, la Brezoi la Barikada Folk. Am luat mai multe interviuri de la cei ce au urcat pe scena din aer liber, printre care și mult cunoscutului Mircea Baniciu, unul dintre corifeii muzicii folk.

Acest scurt interviu vi-l prezentăm în continuare.

Suntem de la Curierul de Râmnic Magazin, eu sunt Senior Editor. Împreună cu colega mea, doamna Corina Enache, ne ocupăm de partea culturală a ziarului. Suntem singurii din presă care am venit astă seară aici, ca să știți. Nu știu să fie alții…

Deci, Mircea Baniciu, verde ca bradul.

Da, sper încă, în continuare.

În continuare, verde ca bradul. Exista așa o… Stai să iau molia asta de aici… Da! Lupii pe scena și molia afară…

Nu e molie, nu-i nimic…  A fost gașcă mișto în seara asta. Vreau să vă spun că de mult nu m-am mai simțit atât de bine. Mai ales că suntem proaspeți, după o perioadă lungă de așteptare, aș putea spune. Deci, ultimul meu spectacol a fost acum niște luni de zile, pe 8 Martie, aș spune. Și de atunci  ăsta este primul eveniment în care am intrat și cu colegii din gașca asta. Vreau să vă spun că mă simt din ce în ce mai bine și vreau să continuăm.

Da, mari surprize pe scenă. Publicul a fost extraordinar după o pauză atât de mare. Oricum, la Brezoi, e un public extraordinar. Au în spate niște ani de blues, concerte de blues, festival internațional.

Oricum, eu intrând pe scenă am vrut să le spun că în ultima perioadă am vrut să vin și eu la festivalurile acestea de blues. Dar nu am fost invitat și nici măcar nu prea am avut momente sau timp, cum s-ar spune. Dar am înțeles că festivalul este din ce în ce mai puternic și se simte că este o lume educată aici. Deci o lume care știe ce este aici, o lume care vede foarte, foarte bine ce înseamnă un spectacol valoros. Și iată că suntem și noi printre cei de aici. Le mulțumim celor care ne-au invitat și sperăm să o facă cât mai des.

Mihai Răzvan Mugescu, organizatorul festivalului blues și al celui de astă seară este un om minunat. Apelează la noi de câte ori are ocazia. Noi popularizăm toate evenimentele acestea. Și suntem teribil de încântați de Mircea Baniciu. L-am ascultat din nou.

Și nu numai eu. Deci nu a fost vorba numai de mine. Spectacolul a fost construit de toți colegii mei.

Am mai luat interviuri. Nu este primul. Am început cu Mircea Vintilă… După care am mai luat  un interviu. Și mai sunt și altele.

Spectacolul în sine este închegat. E ceva… Mi se pare că s-au întrunit niște persoane, niște personalități care au avut câte ceva de spus. Deci lucrurile au mers firesc. Oamenii au fost foarte mulțumiți, i-am văzut zâmbind. I-am văzut  înțelegând, cântând împreună cu cei care au cântat pe scenă. Spectacolul a fost în totalitate unul interesant, aș putea spune, și cu viață.  Un spectacol care a avut poezie, a avut muzică, fără multe lucruri complicate. Fără zgomot, cu o transmisie și o căldură extraordinare.

Mircea Baniciu spune asta. Înseamnă că a fost un super spectacol.

Într-adevăr.

Mircea Baniciu care a cutreierat scenele ale acestei țari, în diferite comune și singur. Am toate vinilurile lui Mircea Baniciu, ca să știe Mircea Baniciu.

Mulțumesc! Eu nu le mai am pe toate!

Eu le am. Și acelea cu trupa  pe care a scris Phoenix. Toată istoria asta o știm.

Da, sigur că da! Multă lume zice, multă lume…

Și Pasarea Colibri…

A venit Mircea Vintilă la început. El e mai obosit. S-a culcat cred mai repede puțin. A dispărut. Noi îl așteptam să fie cu noi, să definitivăm, să încheiem momentul acesta de spectacol aici împreună. Dar, rămânem împreună.  Cred că asta e cel mai important.

Da, e important. Este o formulă cu Vlady Cnejevici. Este o formulă extraordinară.

Ar fi trebuit sa fie Vlady Cnejevici, să fie Teo Boar dar nu a mai fost loc pentru că spectacolul acesta e făcut într-un fel. Deci, invitații sunt cum să vă spun… S-a simplificat foarte mult. Nu avem nevoie de orchestră, de orchestrație, de foarte mulți instrumentiști. Fiecare vine să își prezinte propria-i ființă, aș putea spune, pe scenă. Și iată că s-a întamplat.

 

Și chitara și vocea lui Mircea Baniciu. Mulțumesc foarte mult! Numai bine! Sănătate!

Mulțumim!

Cătălin Statie,

 Corina Enache

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics