Director: Silviu POPESCUVineri, 19 mai 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
Sport  
National  
Agricultura  

Sondaj  Zona alunecării de la Alunu e monitorizată în continuareSăptămâna trecută, din cauza ploilor abundente, s-a reactivat o alunecare de teren la halda de steril a exploatării miniere din zonă. Alunecarea teren s-a manifestat pe mai multe hectare de pădure de salcâm..

Situația de la Alunu este permanent monitorizată, iar instituțiile cu atribuții în domeniu au dispus măsuri pentru siguranța cetățenilor din zona acesteia Mai multe utilaje intervin la foc continuu pentru eliminarea sau măcar limitarea riscului.

Situația de la Alunu se află în atenția Consiliului Județean și Instituției Prefectului Vâlcea, care au convocat de urgență o ședință a CJSU special în acest scop.

Prefectul Florian Marin a fost la fața locului. În sedința CJSU s-a aprobat evacuarea „ca măsură de protecție civilă, a familiilor Mărculescu Victor și Mărculescu Constantin, ca nivel de urgență I și a familiilor Mărculescu Ion și Mărculescu Ilie, ca nivel de urgență II, precum și a bunurilor materiale deținute de acestea, ale căror gospodării se află pe direcția deplasării alunecării de teren”. Familiile evacuate vor fi duse la Centrul Social din Alunu sau pe alte amplasamente dorite de fiecare familie în parte. Mai exact, este vorba de două case, cinci persoane cu bunurile, animalele și hrana pentru acestea. S-a emis o dispoziție de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență”, a spus prefectul Florian Marin. Acesta a mai precizat că oamenii din zonă s-au mai plâns și de ”relațiile contractuale cu Exploatarea Minieră”.

 O nouă întâlnire a avut loc ieri

Joi, 18 mai 2017, începând cu orele 12:00, Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, a convocat la Instituția Prefectului o ședință privind situația actuală a haldei de steril din localitatea Alunu.

Au fost prezenți: Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ștefan Prală, administratorul special al CET Govora precum și specialiști din domeniu, urmărindu-se găsirea unor soluții adecvate pentru încetinirea și stoparea deplasării haldei de steril.

Demersurile au vizat totodată, protejarea vieții cetățenilor din zonă, a bunurilor acestora, dar și luarea de măsuri pentru a nu fi afectate alte proprietăți, precum și drumul județean, aflat în proximitatea zonei afectate.

S-a stabilit ca în regim de urgență, administratorul special al CET Govora să întreprindă demersurile necesare către administratorul judiciar al acestei societăți în vederea realizării unei amenajări tehnice care să ducă la rezolvarea situației existente.

 

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics