Director: Silviu POPESCUVineri, 21 aprilie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  
Sănătate  
Actualitate  
IT & C  
Retete  

Sondaj  România cumpără rachete Patriot, destinate apărării antiaerieneRomânia vrea să cumpere rachete americane Patriot. Anunțul a fost făcut de șeful Statului Major General, la Smârdan, acolo unde are loc un exercițiu comun româno-american.

Prima informație de confirmare a acestui program de achiziții a dat-o secretarul de stat Sorin Lazăr Todică, șeful departamentului Armament din cadrul Ministerului Apărării Naționale. La finalul exercițiului care a avut loc în poligonul de la Smârdan, acesta a vorbit despre programele de înzestrare ale Armatei pe anul 2017.

Sorin Lazăr Todică a fost primul care a pronunțat cuvântul Patriot atunci când ne referim la sisteme de apărare antirachetă, sisteme care au fost cunoscute de publicul larg în 1991, atunci când a fost organizată apărarea Kuweitului în fața agresiunii irakiene.

Aceste sisteme fac parte dintr-un program de înzestrare pentru anul în curs și au fost deja trimise cererile României.

“știți foarte bine că s-a reușit achiziția primei escadrile de avioane F-16. Nevoia de aranjare pe nivele și integrat a apărării antiaeriene la nivel național impune de la sine demararea unui astfel de program. Ca atare, sistemul Patriot se încadrează în sistemul integrat multilevel de apărare a spațiului aerian al României. Important este că el va fi demarat în acest an”, a declarat generalul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major General.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics