Director: Silviu POPESCUVineri, 11 august 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  

Sondaj  Pe urmele Doamnei Marica BrâncoveanuDuminică, 6 august 2017, pentru al patrulea an consecutiv, s-a desfășurat manifestarea cultural – spirituală ''Pe urmele doamnei Marica Brâncoveanu'', pelerinaj la mănăstirile "Dintr-un Lemn" și "Surpatele". O doamnă a istoriei românilor, în toate sensurile cuvântului, Marica Brâncoveanu este, potrivit istoricului ploieștean Paul D. Popescu, „una dintre acele femei modeste și la locul lor care nici cu gândul nu gândesc că ar putea ajunge la bogăție, la mărire și la putere. Dar, odată ajunse acolo, își încordează puterea și voința și reușesc să facă față situației, să depășească greutățile și dramele cu demnitate, câștigând un mare prestigiu și dreptul de a intra în istorie.Doamna țării Românești străbătea adeseori acel drum singură, în rugăciune, copleșită de suferința pricinuită de pierderea sotului, domnitorul Constantin Brâncoveanu, a celor patru feciori Constantin, ștefan, Radu și Matei împreună cu sfetnicul Ianache, dar cu mare credință în Dumnezeu și în viața cea veșnică. Biblioteca Județeană ''Antim Ivireanul'' Vâlcea a fost reprezentată de doamna Zenovia Zamfir.

Acțiunea a fost organizată de Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe în colaborare cu Biblioteca Județeană ''Antim Ivireanul'' Vâlcea.

 

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics