Director: Silviu POPESCUVineri, 10 august 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  

Sondaj Extindere program de lucru PașapoarteÎn luna august a.c., programul de lucru al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea Pașapoartelor Simple Vâlcea, va fi extins de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 18:30”  

Prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin a emis marți, 07 august a.c., Ordinul prin care programul de lucru al personalului din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea Pașapoartelor Simple Vâlcea, a fost extins de luni până vineri în intervalul orar 08:30 – 18:30.

Cu toate că legislația prevede posibilitatea programărilor online, un număr foarte mare de solicitanți aleg varianta ghișeului de la sediu, pe baza unei programări zilnice.

În atare condiții, dat fiind faptul că procesarea unei cereri și a actelor aferente, durează câteva minute, zilnic la ghișeu nu pot fi rezolvate decât un număr de cca 70-80 de cereri.

De altfel, pașapoartele se eliberează în tot cursul anului, existând posibilitatea ca oricare cetățean, care lucrează în străinătate, să se adreseze oricând și oficiilor consulare ori ambasadelor din țările de rezidență.

Totodată, prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin readuce în atenție publicului interesat principalele modificări aduse Legii nr.248/2005, privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate:

1. Pașaportul simplu electronic se eliberează pe o perioadă de:

-3 ani pentru minorii care nu au împlinit vârsta de 12 ani;

-5 ani pentru minorii cu vârsta între 12 și 18 ani;                                              

-10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

2. Pașaportul simplu temporar se eliberează în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii (pe lângă cazurile prevăzute expres la literele b)-f) ale art. 171 din Legea nr. 248/2005), în situații obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea pașaportului simplu electronic. Aceste situații trebuie dovedite, după caz, cu documente care să ateste motivele de sănătate, familiale sau profesionale, care determină necesitatea și urgența deplasării persoanei în străinătate.

3. Costurile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice/temporare rămân neschimbate, respectiv:

–   96 lei pașaportul simplu temporar;

– 234 lei pașaportul simplu electronic pentru minorul care nu a împlinit vârsta de 12 ani (valabilitate 3 ani);

– 258 lei pașaportul simplu electronic pentru minorul cu vârsta între 12 și 18 ani (valabilitate 5 ani);

– 258 lei pașaportul simplu electronic pentru persoanele majore (valabilitate 10 ani).

Mai multe detalii privind documentele necesare, modalitățile de plată a taxelor, procedura și condițiile în care se fac programările on-line, pot fi obținute pe pagina web a Instituției Prefectului - Județul Vâlcea www.vl.prefectura.mai.gov.ro, la secțiunea dedicată Serviciului public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple, pe pagina de internet www.epasapoarte.ro la secțiunile acte necesare și programare-instrucțiuni, sau pe pagina de internet a Direcției Generale de Pașapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics