Director: Silviu POPESCUVineri, 11 august 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  

Sondaj  16 august 2017, data limita pentru depunerea dosarelor pentru accesarea Programului Național ApicolAgenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Vâlcea remintește potențialilor beneficiari data limită până la care se depun Cererile de plată pentru accesarea Programului Național Apicol (PNA) în anul curent este 16 august 2017.

Beneficiarii Programului sunt:

1. apicultorii (persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale) pentru acțiunile:

- combaterea agresorilor și a bolilor specifice stupilor, în special a varoozei;

- raționalizarea transhumanței;

- măsuri de asistență pentru repopulare a șeptelului apicol.

2. cooperativele agricole recunoscute conform legislației în vigoare, numai pentru acțiunea de  asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori.

Obiectivul Programului îl constituie îmbunătățirea producției și comercializării produselor apicole prin:

- acordarea de sprijin financiar apicultorilor pentru achiziționarea de: medicamente pentru tratarea varoozei și nosemozei, de colectoare de polen, colectoare de propolis, uscător de polen sau încălzitor miere, de mătci, și/sau familii de albine, de cutii în vederea reformării cutiilor uzate în urma deplasării acestora în pastoral;

- acordarea de sprijin financiar cooperativelor agricole pentru achiziționarea de: maturator, centrifugă, topitor de ceară cu abur din inox.

Valoarea sprijinului financiar alocat Programului Național Apicol pentru perioada 2017-2019, este de 97.626 mii lei, din care suma de 48.813 mii lei reprezintă contribuția Uniunii Europene la programele apicole naționale, potrivit prevederilor Deciziei Comisiei Europene nr. 1102 din 5 iulie 2016 de aprobare a programelor naționale de îmbunătățire a producției și comercializării produselor apicole, distribuită astfel:

pentru anul 2017: 32.542 mii lei;

pentru anul 2018: 32.542 mii lei;

pentru anul 2019: 32.542 mii lei.

Informațiile necesare accesării PNA 2017 sunt disponibile pe site-ul instituției, la adresa: www.apia.org.ro, la link-ul:http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-piata/apicultura­/pro­gramul-national-apicol.

Informațiile ne-au fost oferite de către doamna director executiv, Denisa Elena IACOB

 

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics