Director: Silviu POPESCUMarti, 13 martie 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Politic  
Local  
International  

Sondaj Pompierii militari de la ISU solicitați pentru cinci situații de urgențăÎn ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al Județului Vâlcea au fost solicitați pentru cinci situații de urgență, după cum urmează:

-  în data de 11.03.2018, la ora 14.35 în localitatea ștefănești, sat ștefănești, pentru stingerea unui incendiu unde au ars vegetație uscată și lăstăriș pe o suprafață de aproximativ două  hectare.

-  la ora 17.16, au intervenit în localitatea Tomșani, sat Foleștii de Jos, unde au ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ trei  hectare.

- la ora 17.27, în Râmnicu Vâlcea, pe strada Spaliul Independenței, unde au ars vegetația de pe o suprafață de aproximativ 2500 mp.

-  la ora 17.27, în Râmnicu Vâlcea, pe Bulevardul Tineretului, în imediata apropierea Catedralei Ostroveni, unde au ars vegetația uscată și stuf de pe o suprafață de aproximativ 5000 mp.

-  la ora 18.50 au intervenit în localitatea Păușești Otăsău, unde au ars vegetația uscată și mărăciniș de pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

În toate cazurile, cercetările preliminare arată că flăcările s-au declanșat în urma folosirii focului deschis de către persoane neidentificare, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Având în vedere faptul că majoritatea incendiilor, din ultima perioadă, s-au produs la vegetație uscată, iar la baza izbucnirii acestora a stat neglijența, recomandăm să se țină cont de următoarele măsuri de prevenire a producerii incendiilor :

- Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale se execută numai după obținerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau persoana desemnată în acest sens.

- În perioadele de caniculă și secetă prelungită arderea, vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:

    a) condiții meteorologice fără vânt;

    b) colectarea în grămezi a vegetației uscate și a resturilor vegetale în cantități astfel încât arderea să poată fi controlată;

    c) executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

    d) curățarea de vegetație a suprafeței din jurul fiecărei grămezi pe o distanță de 5 m;

    e) desfășurarea arderii numai pe timp de zi;

    f) asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

    g) supravegherea permanentă a arderii;

    h) stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

 

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics