Director: Silviu POPESCULuni, 11 februarie 2019
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  

Sondaj Ministerul Finanțelor a împrumutat de la bănci 635,5 milioane de lei, la o dobândă de 4% pe anMinisterul Finanțelor a împrumutat joi de la bănci 635,55 milioane de lei la o dobândă de 4% pe an, printr-o emisiune de titluri de stat cu o maturitate reziduală de 2,7 ani.

Potrivit instituției, investitorii au depus oferte care depășesc de 4 ori suma anunțată de MFP pentru licitație, în condițiile în care volumul total al cererii a fost de 1,2 miliarde de lei. Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 300 milioane de lei.

"Nivelurile acceptate ale randamentelor s-au situat sub nivelul existent în piața secundară", precizează Ministerul Finanțelor Publice.

MFP a planificat, în februarie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 1,9 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont și 1,5 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligațiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 225 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Față de luna ianuarie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mici cu un miliard de lei. Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics