Director: Silviu POPESCUVineri, 10 august 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  

Sondaj ICR, gazda micilor ambasadori culturali din ChinaInstitutul Cultural Român conferă o nouă dimensiune diplomației culturale prin promovarea valorilor naționale în rândul micilor ambasadori culturali din China, în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 9 august, la ora 13.30, la sediul din Aleea Alexandru, nr. 38.

Vizita membrilor Organizației Micilor Ambasadori Culturali din China se înscrie în seria evenimentelor prin care ICR susține consolidarea imaginii României în străinătate.

Din delegație fac parte 11 copii din trei orașe - Beijing, Guangzhou și Shenzen, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, iar sediul ICR din București reprezintă ultima etapă a unui turneu în România ce a inclus vizite în Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu și Bran.

În cadrul evenimentului din Capitală, sinologul Adrian Lupeanu, va susține în limba chineză o prelegere despre România, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, dar și de un concert susținut de corul de copii "Allegretto". De asemenea, elevii chinezi vor participa la un atelier de olărit organizat de Muzeul Satului și la cursuri de scrimă.

Organizația Micilor Ambasadori Culturali, fondată în 2011, este o organizație națională de interes public și este patronată de Societatea de Educație Chineză, cea mai mare asociație educațională, sub coordonarea directă a Ministerului Educației din China. În decurs de opt ani, membrii organizației au vizitat peste 70 de ambasade și institute culturale ale diferitelor țări și au participat la competiții internaționale, diverse spectacole, schimburi culturale și educaționale în 26 de țări.

ICR Beijing a realizat proiecte în parteneriat cu Organizația Micilor Ambasadori Culturali din China încă de la deschiderea institutului, din iulie 2015. Prin intermediul Organizației Micilor Ambasadori Culturali, ICR Beijing le-a prezentat copiilor și adolescenților chinezi informații despre cultura României, membrii organizației devenind un public fidel al evenimentelor institutului din capitala Chinei.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics