Director: Silviu POPESCUMiercuri, 13 iunie 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  

Sondaj Excelența Sa Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în România la Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea a primit ieri, 11 iunie, vizita Excelenței Sale Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în România.

Între Georgia și Râmnicu Vâlcea există o strânsă legătură culturală datorată lui Antim Ivireanul, patronimul bibliotecii și ocrotitorul orașului. Venit din Iviria (Georgia de astăzi), Antim Ivireanul a fost episcop al Râmnicului între anii 1705 – 1708, perioadă în care a înființat o tipografie la Râmnic.

Excelența Sa Domnul Ambasador a consultat câteva dintre tipăriturile lui Antim aflate în colecțiile bibliotecii, precum și o expoziție de documente aparținând culturii georgiene. De asemenea, domnia sa a donat câteva exemplare din epopeea națională a Georgiei, “Viteazul în piele de tigru” de șota Rustaveli.

Cu aceast prilej, conf univ. dr. Remus Grigorescu, managerul Bibliotecii Județene “Antim Ivireanul” Vâlcea și Excelența Sa Nikoloz Nikolozishvili au discutat posibilitatea unei viitoare colaborări cu o bibliotecă din locurile natale ale lui Antim Ivireanul.

 

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics