Director: Silviu POPESCUJoi, 25 septembrie 2014
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Politic  
Local  
Sport  
Sănătate  
Cultura  
Utile  
Justitie  
Mediu  
Diverse  
Învațământ  
IT & C  
Retete  
Eveniment  
Finante Publice  

SondajPrezidențiabilul Constantin Rotaru  vrea o Românie puternică și responsabilăMarți, la Biroul Electoral Central, vâlceanul Constantin Rotaru președintele Partidului Alianța Socialistă,  și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale, declarând cu această ocazie că “primii doi președinți ai României s-au comportat ca niște spectatori care i-au lăsat pe toți lupii hulpavi să distrugă țara numai din dorința de a sta confortabil la Cotroceni, iar al treilea șef de stat, autointitulat președinte jucător, s-a plasat din start în afara Constituției și în fruntea celor care au vrut să facă regulile în România. (…) De asemenea, avem un Parlament extrem de confuz prin legislația pe care a adoptat-o și o justiție complice la tot ce s-a întâmplat rău României în ultimii 25 de ani”.

Prezidențiabilul de la PAS a mai în declarat cadrul unei conferințe de presă susținute ieri la Râmnic că cel mai bun model de guvernare pentru România este un model de stânga, în care statul să poată controla prețurile.

“Statul, din punctul meu de vedere, trebuie să dețină un activ în fiecare domeniu economic, acest activ fiind garanția că celelalte companii private nu intră într-un capitalism sălbatic. De exemplu, Oltchim trebuie să rămână pe piață ca un actor de stat, într-o piață să spunem în care pot exista mai multe combinate chimice private. Faptul că statul deține un activ, în situații de criză, când celelalte s-ar uni pentru a stabili un preț exagerat de mare, combinatul care aparține statului vine pe piață cu un preț corect. Se vede acest deficit în cazul pieței de carburanți. Statul nu deține o campanie de producere și distribuție a carburanților, deci nu are o pârghie de a sparge oligopolul sau frăția celorlalți jucători de pe piață care își pun același preț la combustibil, indiferent de proprietar”, a precizat Rotaru.

Prezidențiabilul Constantin Rotaru a mai declarat în cadrul întâlnirii de ieri că partidul pe care îl conduce are nevoie de „o Românie puternică și responsabilă, în care trebuie ca dreptatea să se facă până la capăt și pentru fiecare în parte. Eu cred în România, și în ultima vreme am fost căutata de mulți tineri care gândesc ca și mine, și poate, că împreună putem ajunge la un liman”, a declarat liderul PAS.

Constantin Rotaru s-a înscris pentru a doua oară în cursa pentru Președinție, după ce a mai candidat și în 2009.

Constantin Rotaru (n. 23 iulie 1955, satul Lăunele de Jos, comuna Dănicei, județul Vâlcea) este un om de afaceri și om politic român, care a îndeplinit funcția de deputat de județul Vâlcea în legislatura 1992-1996, ales pe listele Partidului Socialist al Muncii.
În prezent, el este președinte al Partidului Alternativa Socialistă.

Constantin Rotaru s-a născut la data de 23 iulie 1955, în satul Lăunele de Jos din comuna Dănicei (județul Vâlcea). A absolvit Facultatea de Științe Economice din București, apoi un masterat în Economie și tehnici de comunicare economică, fiind de profesie economist.

A lucrat ca șef de secție la Asociația Economică Intercooperatistă de Producție Industrială din Vitomirești (1976-1977), președinte al Cooperativei de Producție, Achiziție și Desfacerea Mărfurilor din Dănicei (1977-1978) și apoi ca șef al Atelierului de Producție Serigrafică din cadrul Întreprinderii de Producție, Prestări și Construcții din Râmnicu Vâlcea (1978-1990). În anul 1977 a devenit membru al Partidului Comunist Român.

După 1990, împreună cu mai mulți colegi, înființează o societate pe acțiuni (SC Rotarexim SA Râmnicu Vâlcea), unde îndeplinește funcția de director general. În același an devine membru al PSM și președinte al Comitetului Județean Vâlcea al PSM.

În legislatura 1992-1996, a fost ales în funcția de deputat de județul Vâlcea, pe listele PSM. În această calitate, a fost membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților. În 1992 este ales membru al Comitetului Director al PSM și in 1995 este ales membru al Biroului Executiv și vicepreședinte.

În anul 2003 odată cu absorbția PSM de către Partidul Social Democrat (România), el fondează Partidul Alianța Socialistă (PAS).
 
La data de 5 aprilie 2004, a fost ales președinte al PAS, la primul congres al acestei formațiuni politice. După cum declara el la data alegerii, “Partidul Alianța Socialistă este continuatorul Partidului Socialist al Muncii, desființat și însușit în mod abuziv de către partidul de guvernământ (PSD) prin încălcarea legilor în vigoare”. El a afirmat că sistemul capitalist instaurat în România a adus “șomaj, inflație, bancrută frauduloasă, pe scurt jaf național”, iar la Congresul al II-lea al PAS afirma că “sistemul capitalist este un sistem generator de corupție”.
Din anul 2004, PAS devine membru al Partidului Stângii Europene (SE), iar Constantin Rotaru este ales membru al Consiliului Președinților în cadrul SE. A candidat la alegerile parlamentare pentru Parlamentul European din 25 noiembrie 2007, fiind plasat pe primul loc pe lista PAS și în 22 noiembrie 2009 a candidat la Președinția României.

Constantin Rotaru este căsătorit și are un copil.

S. M.

nebunii (de hanibal - 25/09/2014 07:59)
Pe toate drumurile numai.....nebuni!
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics