Director: Silviu POPESCUMiercuri, 16 mai 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Politic  
Local  
National  

Sondaj “Visele lui Hamlet”, spectacolul Teatrului Anton Pann pe scena Festivalului Internațional de Teatru Monodramă, Bulgaria 2018După reprezentațiile date în fața publicului de la sediul Tatrului Anton Pann, spectacolul “Visele lui Hamlet” va pleca către Bulgaria. Vineri, 18 mai, spectacolul creat de Florin Beciu după piesa scrisă de Nina Mazur, dramaturg germano-ucrainean, va urca pe scena Festivalului Internațional de Teatru Monodramă, Bulgaria 2018, de la Gabrovo. În acest an, festivalul din Gabrovo se va desfășura în perioada 15 – 21 mai, iar tema anunțată de organizatori este „Gabrovo – my little Brussels”. La această ediție sunt invitate spectacole de monodramă din Sankt-Petersburg, Rusia; Uzurgeti, Georgia; New York, SUA; România și Bulgaria. România este reprezentată de spectacolul Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea.

          Într-un interviu acordat presei, Florin Beciu, spunea că fiecare actor și-ar dori să joace Hamlet chiar dacă ar fi și o rescriere a unor gânduri. Ideea venită din partea conducerii Tetrului Anton Pann a prins contur și așa s-a născut acest spectacol, premiera având loc în luna octombrie a anului 2017. Urmându-și un vis, Florin Beciu mai determinat ca oricând, a încercat ca după textul scris de Nina Mazur să pună în scenă “Visele lui Hamlet”. În acest spectacol îl regăsim în postură dublă, de regizor și actor. Autoarea, Nina Mazur, a dorit să surprindă, într-o manieră modernă, toate remușcările și întrebările chinuitoare ale lui Hamlet.

          “Visele lui Hamlet” aduce în scenă un Hamlet de acum, din zilele noastre, Florin Beciu încercând să transmită pe lângă gândurile personale ale lui Hamlet și ceea ce se întâmplă acum în spatiul politico-social global. Ajutat de proiecțiile video și prologul care ne facem să întelegem tragedia lui Hamlet, Florin, reușește să ne creeze aceea stare a frământărilor prin care trece personajul. Sperăm că aceleași stări pe care a reușit să ni le trasmită și nouă, celor de aici de la Rm Vâlcea, să poată fi transmise și spectatorilor prezenți la festival.

          Însoțindu-l cu gândul către festival  lui Florin îi dorim mult succes. Fie ca visul lui să se întoarcă acasă cu un premiu, iar prestația să-i fie apreciată pe măsura valorii.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics