Director: Silviu POPESCUVineri, 19 mai 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
Sport  
National  
Agricultura  

Sondaj  Ultimii dinozauri ai Transilvaniei fac senzație la Muzeul de IstorieMuzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea, prin Secția de Istorie și în parteneriat cu Direcția Patrimoniu Cultural Universitar din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”Cluj-Napoca, a adus publicului vâlcean o expoziție itinerantă unică în țară.

Ultimii dinozauri din Transilvania au urcat cu sprijinul angajaților la etajul I, expoziția fiind vernisată marți, 16 mai 2017, ora 16. Aceasta este deschisă spre vizitare până în jurul datei de 1 august, zilnic, mai puțin lunea, între orele 10-18.

Expoziția se adresează în primul rând publicului tânăr și copiilor, deoarece prezintă într-o manieră atractivă, dar și științifică replici în mărime naturală ale ultimilor dinozauri care au trăit în Transilvania de acum aproximativ 70 de milioane de ani, zonă cu un aspect al terenului mult diferit față de astăzi. ”Putem admira nu doar replicile acestor animale fascinante cât și o reconstituire a mediului de viață, informații și imagini cu siturile din România unde s-au descoperit oase și ouă fosilizate și, bineînțeles, alte informații ce vor ajuta vizitatorul să aibă parte de o experiență atât educativă, cât și atractivă. Reconstituirile sunt făcute pe baza oaselor colectate din situri din Transilvania, mai ales din județele Hunedoara și Alba, iar descoperirile respective se bucură de o faimă internațională fiind prezentate în tratatele de paleontologie de referință precum și în filmele documentare difuzate de canale cu o bună reputație” a spus arheologul Carol Terteci în prezentarea făcută cu prilejul vernisajului.

Sunt expuși patru dinozauri (Magyarosaurus dacus, Elopterix nopcsai, Struthiosaurus transsylvanicus, Ornithocheirus sp.), cu elemente de décor. Principalul punct de atracție pentru copii este oul de Ornithocheirus, în care aceștia pot poza în chip de puiuț de dinozaur.

Extrem de încîntată de exponatele realizate atât de fidel, dar și de bucuria adusă de acestea copiilor, pe care îi adoră, a fost doamna subprefect de Vâlcea Aurora Gherghina, care s-a fotografiat cu oul de dinozaur.

Kandy Reisenauer

            

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics