Director: Silviu POPESCUMarti, 13 februarie 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Politic  
Local  

Sondaj  Necurățarea coșului de funingine, motiv pentru a chema pompierii militariÎn data de 09.02.2018, la ora 19.26, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al Județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Dăești. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperișul unei case, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa  1 mp. De asemenea au fost degradate: 4m.p rigips și circa 20 mp tablă. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurățarea coșului de funingine.

În data de 10.02.2018, la ora 09.35, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al Județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Brezoi. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperișul unei case, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafață de circa  5 mp. De asemenea au fost degradat un perete, placat cu rigips și vată minerală, pe circa 4 mp. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  neizolarea termică corespunzătoare a coșului de evacuare a fumului față de materialele combustibile.

Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

- La trecerea prin planșeele combustibile, zidăria coșurilor de evacuare a fumului trebuie să fie de cel puțin 24 cm de la fața interioară a canalelor de fum jur împrejur, lăsând un rost de 3 cm liber sau umplut cu material termoizolator. Porțiunea care traversează podul clădirii până la străpungerea acoperișului  va avea fețele tencuite și văruite. Izolațiile termice (incombustibile) trebuie să reducă temperatura, pe partea exterioară a coșului, sub 50 de grade C;

- Burlanele de tabla sa fie racordate bine la coșurile de fum, iar îmbinarea tronsoanelor să  se facă pe o distanța de 8 -10 cm.

În data aceeași zi, la ora 19.23, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al Județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Drăgoești. Până la stingerea incendiului, au ars funinginea din interiorul coșului. A fost necesară intervenția echipajului SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat la un atac de panică suferit de proprietară, în vârstă de 74 de ani imobilizată la pat. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurățarea coșului de funingine.

Tot în data de 10.02.2018, la ora 23.50, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al Județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în municipiul Rm. Vâlcea, str. Râureni. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperișul unei case, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafață de circa  90 mp. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile din cauza coșului de fum deteriorat.

Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

- verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

- coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

- coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea).

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics