Director: Silviu POPESCUMiercuri, 11 ianuarie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
International  
National  
Sănătate  
IT & C  
Retete  

Sondaj  Începe recensământul populației canine din Râmnicu VâlceaÎncepând cu data de marți, 10 ianuarie 2017, la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea a demarat recensământul populației canine, acțiune derulată de către reprezentanții Corpului de Control al Primarului – Inspectori Zonali, ai Serviciului Relații, Îndrumare Asociații de Proprietari și ai Poliției Locale în baza HCL nr. 286/2016 privind adoptarea unor măsuri pentru controlul reproducerii câinilor cu sau fără stăpân din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În cadrul acestei acțiuni, agenții municipalității, care se vor identifica prin intermediul legitimațiilor de serviciu, vor vizita fiecare gospodărie sau apartament în vederea evidențierii, pe baza unui Formular de identificare, a câinilor deținuți pe proprietatea respectivă. Totodată, recenzorii vor identifica și câinii fără stăpân existenți în zonele ce le-au fost arondate, inclusiv prin fotografierea acestora.

Cu această ocazie, proprietarii de câini vor fi înștiințați că, în conformitate cu prevederile legale din domeniu, au obligația de a-și microcipa animalele deținute în vederea înregistrării în RECS (Registrul de evidență al câinilor cu stăpân). În felul acesta, se va preîntâmpina abandonarea câinilor pe domeniul public, fenomen care reprezintă un factor important în creșterea populației canine fără stăpân din Râmic.

Deținătorii de câini din municipiu sunt rugați să ofere toate informațiile necesare persoanelor care vor efectua acest recensământ.

 

Această acțiune – estimată a dura câteva luni – este prima din seria de măsuri impuse de HCL nr. 286/2016 (recensământ – microcipare – sterilizare), care vor duce, în final, la eradicarea fenomenului câinilor fără stăpân din oraș.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics