Director: Silviu POPESCUMarti, 14 noiembrie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  

Sondaj  Crucea Rosie Valcea aleasa de Colgate Romania pentru derularea unui proiect pilot in Dragasani si HorezuSambata 25 si duminica 26 noiembrie 2017, Crucea Rosie filiala Valcea va oferi Zambete Colgate la unitatile scolare din: Dragasani (Scoala Gimnazială "Tudor Vladimirescu"  si Horezu (Liceul "Constantin Brancoveanu"). Prin Programul "Zambete Colgate" copiilor din clasele 0 - 4 ce se vor inscrie in program li se vor efectua consultatii stomatologice gratuite, iar voluntarii Crucii Rosii vor tine lectii de igiena orala, desfasurate in prezenta parintilor. Nu va lipsi de la locul de joaca special amenajat nici indragitul Doctor Maseluta. Programul "Zambete Colgate" este un proiect pilot derulat in 10 judete din Romania, Valcea fiind printre acestea. 

Domnule director Ion Cherăscu, de ce Valcea cu Dragasani si Horezu?

„Noi, in primul rand ca filiala, am derulat deja in 2017 un mare proiect impreuna cu Colgate Romania, prin care 5500 de elevi au primit lectii de igiena orala si a mainilor, plus materiale in acest sens (periute si paste de dinti, sapunuri lichide). Avand rezultate bune si o echipa unita de voluntari am fost alesi si ca judet pilot in a derula acest al doilea proiect  intitulat “Zambete Colgate”, proiect ce vizează controlul preventiv și educarea în domeniul sănătații oro-dentare a unui lot de copii din ciclul primar, clasele 0-IV, din 10 județe din Romania, în perioada septembrie - decembrie 2017. Activitatea va consta în examinarea/evaluarea clinică și evaluarea statusului igienei orale a copiilor de la următoarele unități de învățământ: școala Gimnaziala “Tudor Vladimirescu” Dragasani și Liceul “Constantin Brâncoveanu” Horezu de către trei medici stomatologi, utilizând truse de unică utilizare (1 oglinda cu maner, 1 sonda dentara, 1 pensa). Fiecare copil va beneficia de pahar de unică utilizare și șervețele de hârtie, și va primi la sfârșitul activității un pachet școlar de igienă orală (pasta de dinti, periuta, materiale educative). Totodată, în scop profilactic, fiecare copil consultat va primi în scris recomandări terapeutice personalizate, în funcție de rezultatul examinării. Participanții la program vor beneficia de o lecție de educație pentru sănătate oro-dentară realizată de medici dentiști și de studenți la Facultăți de Medicină Dentară din România.”

Vino si tu sa te inscrii....Sanatatea copilului tau conteaza!
Detalii poti gasi la: 
www.zambetecolgate.ro și la https://www.crucearosie-valcea.ro/ce-este-zambete-colgate/ sau https://www.facebook.com/crucearosievalcea/.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics