Director: Silviu POPESCUMarti, 13 februarie 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Politic  
Local  

Sondaj











  Bacalaureatul 2018 riscă să înceapă ilegal în 12 februarie?



Debutul bacalaureatului 2018 la mijlocul anului școlar prin susținerea a 4 probe, se realizează în urma unui ordin de ministru care încalcă prevederile Legii educației naționale iar elevii riscă tot felul de consecințe negative dacă acest ordin va fi atacat pe motivul încălcării legii. Ministrul nu clarifică această situație, directorii nu au răspunsuri la o mulțime de întrebări …urmează o ordonanță de urgență de cârpeală, în stilul caracteristic guvernării PSD?

Ordinul 4792/31.08.2017 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național – 2018 și implicit a Calendarului examenului de bacalaureat național – 2018, dat de ministrul Pop, prevede că susținerea probelor A, B, C și D va avea loc în perioada 12-22 februarie 2018. Având în vedere că aceste patru probe sunt parte a examenului național de bacalaureat, considerăm că susținerea lor de către elevi, la momentul în care aceștia nu au promovat învățământul liceal, este o încălcare a Legii 1/2011 – legea educației naționale.

Conform art. 77 alin. (2) din Legea 1/2011 – legea educației naționale, cu modificările și completările ulterioare ”Elevii care au promovat clasa a XII-a/a XIII-a vor susține examenul național de bacalaureat”. De asemenea, conform art. 1 alin. (2) din Anexa 2 la OMECTS nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat - 2011, ordin în baza căruia se desfășoară și examenul de bacalaureat național – 2018,”Dreptul de a susține bacalaureatul îl au elevii care au promovat învățământul liceal, indiferent de forma de învățământ”.

Acest ordin de ministru care nesocotește prevederile Legii Educatiei Nationale,  lege organică, ne îngrijorează ca femei preocupate de educația copiilor noștri, deoarece conduce la debutul în mod ilegal al bacalaureatului în acest an, de parcă nu ar fi destule probleme cu acest examen, oricum.

Organizația Femeilor Liberale cere Ministrului Educației Naționale, domnul Valentin Popa și Premierului României, doamna VasilicaViorica Dăncilă, să intervină urgent și să rezolve această situație de ilegalitate care poate fi în detrimentul elevilor din anii terminali de liceu, care în acest an vor susține bacalaureatul. Directorii nu pot da lămuriri nici cu privire la situația elevilor care vor susține aceste probe dar vor fi apoi corigenți sau chiar repetenți, la sfârșitul anului școlar.

 

Președinte Organizația Femeilor Liberale

Deputat Florica Cherecheș

Președinte Organizația Femeilor Liberale, Filiala Vâlcea,

Mihaela Andreianu

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic








©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics