Director: Silviu POPESCUMiercuri, 11 ianuarie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
International  
National  
Sănătate  
IT & C  
Retete  

Sondaj  Suită de manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale la ICR ChișinăuZiua Culturii Naționale va fi marcată de ICR Chișinău în capitala Republicii Moldova pe data de 15 ianuarie 2017, cu începere de la ora 10.00, cu o depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu, situat pe Aleea Clasicilor din parcul Grădina Publică; va urma recitalul de poezie 'Porni Luceafărul....', organizat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova.

Ambianța de secol XIX va fi asigurată de un grup de tineri actori și artiști plastici îmbrăcați în costume de epocă, concepute de artistul plastic Iurie Matei; defilarea actorilor va fi organizată cu sprijinul Teatrului Național de Operă și Balet 'Maria Bieșu'din Republica Moldova și al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova.

În aceeași ambianță de secol XIX, urmează să fie vernisată și Expoziția 'Mihai Eminescu... În mine bate inima lumii!'. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, va avea loc la ora 11.00 la Rondul din spatele statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

Alcătuită din 24 de bannere, ampla expoziție urmărește parcursul biografic al poetului, prezentând o serie de documente și fotografii ale poetului, fragmente de proză, articole, poezii și scrisori. O secțiune importantă este dedicată corespondenței dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle. Un loc substanțial îl ocupă și comentariile asupra operei și personalității poetului făcute de-a lungul timpului de figuri importante ale culturii române de la Titu Maiorescu, G. Ibrăileanu, G. Călinescu și până la Mircea Eliade și Constantin Noica etc..

În spiritul tradiției junimiste și a reuniunilor de la 'Bolta Rece' din Iași, Cafeneaua 'Orpheus' de la Casa Scriitorilor din Chișinău și vinăria 'Purcari' vor oferi publicului câte un pahar de vin fiert cu piper și cu scorțișoară.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics