Director: Silviu POPESCUVineri, 21 aprilie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  
Sănătate  
Actualitate  
IT & C  
Retete  

Sondaj  Microsoft se pregătește să-i dea o lovitură rivalei Google: compania va lansa pe 2 mai CloudBook-urile, laptopuri ieftine care vor concura direct cu Chromebook-urileGoogle Chromebook este o platformă care a căpătat rapid popularitate în ultimii ani. Acestea sunt laptopuri accesibile ca preț, bazate pe tehnologia cloud. Microsoft se pregătește să lanseze propriul produs pe acest segment, numit CloudBook.

Dezvoltatorul Windows a anunțat un eveniment care va avea loc pe 2 mai, concentrat pe educație. CloudBook-urile vor fi laptopuri cu prețuri mai accesibile, care vor rula o versiune modificată de Windows 10, numită Windows Cloud. Potrivit zvonurilor, utilizatorii acestor computere vor putea instala doar aplicații disponibile în Windows Store.

Este foarte posibil ca noile laptopuri să includă și procesoare ARM, mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie. Totuși, acestea nu vor fi capabile să ruleze aplicații standard Win32.

Alte surse susțin că noile laptopuri CloudBook vor dispune de procesoare Intel, capabile să ruleze aplicații Win32, dar că accesul la acestea va fi restricționat implicit. După cum se știe, în Windows Store există deja jocuri și programe Win32, dar Microsoft nu are niciun interes să ofere accesul la ele pe noua platformă, care trebuie să se diferențieze de laptopurile standard cu Windows 10 și să concureze cu Chromebook-urile.

Cei care au avut deja acces la Windows Cloud spun că acesta este un Windows 10 cu câteva setări modificate, astfel încât să îi încurajeze pe utilizatori să folosească aplicații mai ușoare, bazate pe cloud.
Fiind un Windows 10 aproape complet, Microsoft va cere mai mult ca sigur licență pentru sistemul de operare, iar noile laptopuri vor fi probabil mai scumpe decât Chromebook-urile, al căror sistem de operare, Chrome OS, este gratuit. 

go4it.ro

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics