Director: Silviu POPESCUVineri, 12 ianuarie 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Politic  
Local  
National  
Agricultura  

Sondaj  Evaluarea activității polțiștilor de imigrări din Vâlcea, în anul 2017În cursul anului 2017, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Vâlcea au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 762 de persoane, dintre care 402 din state terțe și 360 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistați 7 străini în situații ilegale și emise 3 decizii de returnare. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 1800 de lei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări -Biroul pentru Imigrări al județului Vâlcea, în cursul anului 2017,au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 762 de persoane, dintre care 402 străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova,  Turcia, Siria, China ș360 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Spania și Franța.

Principalele scopuri pentru care străinii și-au stabilit reședința pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetățenilor români, UE sau SEE), educație, angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul țării noastre.

Astfel, în ceea ce privește admisia în România, în perioada de referință au fost soluționate 26 de  invitații depuse pentru străini din China, India, Iran, Pakistan, Siria și Irak.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 144de permise de ședere, dintre care 122 pentru ședere temporară și 22 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 88de certificate de înregistrare și 6 cărți de rezidență permanentă.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 8 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 6 avize de angajare pentru lucrători permanenți, înalt calificați și sezonieri.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 79 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 7 străini în situații ilegale. Pentru străinii aflați în situații ilegale sau care nu mai întruneau condițiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de ședere, au fost emise decizii de returnare, prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, iar ceilalți 4 străini au fost puși în legalitate.

De aseemenea, s-a acordat tolerarea rămânerii pe teritoriul Romaniei pentru 3 cetățeni străini din Turcia(2) și Ucraina(1).

Totodată, au fost aplicate 25de sancțiuni contravenționale în valoare de  1800 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată., OUG 102/2005 privind libera circulație pe teritoriul României a cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și a cetățenilor Confederației Elvețiene șiOG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

***

Pentru informații privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentația necesară prelungirii dreptului de ședere, tipuri de formulare și alte informații, se poate accesa site-ul oficial al instituției la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanții să utilizeze aplicația on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de așteptare la ghișeu și eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics