Director: Silviu POPESCUVineri, 10 august 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  

Sondaj Șase elevi de excepție ai Vâlcii, premiați de ISJ VâlceaȘase elevi de excepție din județul Vâlcea care au obținut media 10.00 la Evaluare Națională și la Bacalaureat au fost premiați, miercuri, 8 august 2018, de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, într-un cadru festiv. Tinerii au primit diplome, flori și bani din partea Ministerului Educației Naționale.

Conform unei hotărâri de guvern, elevii cu media zece la Evaluarea Naționala au primit câte un stimulent financiar în valoare de 1 000 de lei, în timp ce absolvenții de liceu cu zece la la Bacalaureat au fost recompensați fiecare cu suma de 3 000 de lei. Evenimentul organizat de inspector general ISJ Vâlcea, prof. Andra Bică, și inspectorul de management și purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea, prof. Adina Dobrete, a suprins plăcut elevii prezenți, directorii școlilor, dar și părinții vizibil emoționați pentru mica festivitate în care li s-au recunoscut meritele.

“În primul rând, vreau să-l felicit pe elevii de zece, pe profesorii lor, a fost o muncă în echipă. Nu-i uit pe părinții lor, care cu siguranță i-au ajutat. Eu mereu am militat pentru munca în echipă. Nu trebuie uitat faptul că am avut mulți elevi care au fost aproape de media zece, care au avut și 9.99, și ei merită felicitați. Copiii au primit încă de ieri banii în cont. Dacă până acum dădeam banii personali, acum regulile financiare nu ne mai permit acest lucru. Suntem aici, însă, pentru a vă sărbători”, a declarat Andra Bica, Inspector Școlar General ISJ Vâlcea.

Doar patru elevi din Vâlcea au fost notați cu zece pe linie la Evaluarea Națională. Este vorba despre Deaconescu Mario, absolvent al Școlii Take Ionescu, Sofia Deaconeasa de la Colegiul Mircea cel Bătrân, Theodor Lupulescu, elev al Școlii Gimnaziale Nicolae Bălcescu din Drăgășani și Denisa Zarioiu, absolventă a Școlii Generale nr. 10 din Rm Vâlcea.

“Am intrat exact unde îmi doream, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, la profilul matematică-informatică. Nu mă așteptam să fiu recompensată, este o surpriză plăcută. Banii îi voi folosi în scopul studiului, probabil pentru achiziționarea de cărți”, spune Denisa Zarioiu.

Antonio Dumitrascu și Cristina Ionela Enache sunt singurii din Vâlcea care au reușit să obțină media zece la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an.

“De 12 ani muncesc, nu neapărat pentru această notă, ci pentru școală și pentru evoluția mea. M-am obișnuit să învăț constant. Apoi am văzut că meritele îmi sunt apreciate la concursuri și la Olimpiadă și am avut o ambiție în plus. Voi merge la Cluj la facultate. Suma de bani mă va ajuta, încă nu m-am gândit, vor rămâne în acel cont și o să-i folosesc când o să fie nevoie. Nici la vacanță nu m-am gândit, îmi place foarte mult să citesc, dar probabil voi merge și la mare”, ne-a declarat Cristina Ionela Enache.

În timp ce premianții își fac planuri de vacanță, peste 800 de absolvenți care nu au obținut note de trecere la Bacalaureat se pregătesc acum pentru a doua sesiune a examenului. Prima probă scrisă a examenului este programată pentru luni, 20 august.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics