Director: Silviu POPESCUJoi, 11 octombrie 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Local  
International  

Sondaj Partidul Social Democrat respectă măsurile din programul de guvernare!

Turismul, prioritate pentru Guvern!Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență privind unele modificări fiscal bugetare prin care se reduce cota TVA la 5% pentru cazarea la hotel, serviciile de catering și pentru parcurile de distracții. De asemenea, prin același act normativ, primăriile vor putea obține împrumuturi de până la 450 de milioane de lei pentru furnizarea de apă caldă și căldură în sezonul rece.

Începând cu 1 Noiembrie 2018, cota de TVA de 9% se reduce la de 5%. Aceasta va fi extinsă la domenii precum: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea, activitățile sportive, recreative și distractive. Măsura a fost luată pentru promovarea turismului, reducerea evaziunii fiscale, creșterea consumului intern și stimularea creșterii economice.

Același act normativ se referă la turismul balnear, fiind eliminată cota redevenței pentru apa geotermală și minerale naturale utilizate pentru consumul populației.

 

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics