Director: Silviu POPESCUVineri, 12 ianuarie 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Politic  
Local  
National  
Agricultura  

Sondaj Guvernul PSD lasă cu ochii în soare sinistrații de la AlunuPrin intermediul unui răspuns la una din interpelările deputatului Cristian Buican adresată Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, reprezentanții PSD de la nivel guvernamental anunță oficial că se spală pe mâini în privința acordării despăgubirilor celor 8 familii sinistrate de la Alunu. Astfel, conform răspunsului oficial semnat de domnul Viceprim-Ministru, Paul Stănescu, ”nu există temei legal care să permită alocarea unor sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, pentru plata despăgubirilor familiilor afectate de alunecarea haldei de steril din pct. Gropile, sat Alunu, comuna Alunu, județul Vâlcea”. De asemenea, din răspunsul oficial primit de la MDRAPFE reiese și faptul că o parte din vină o au și autoritățile administrației publice județene, care în conformitate cu prevederile Legii nr. 575/2001 care erau obligate ”ca în termen de 3 ani de la adoptarea Legii (respectiv 2004), să identifice în detaliu, să delimiteze geografic și să declare zonele de risc natural de pe teritoriul unității administrativ-teritoriale, cuprinse în anexele nr. 5-7 și să constituie bănci de date informatizate privind aceste zone, care vor fi reactualizate periodic și integrate în sistemul național monitorizare și să instituie măsuri specifice privind prevenirea și atenuarea riscurilor, realizarea construcțiilor și utilizarea terenurilor, constituind totodată și baza întocmirii planurilor de protecție și intervenție împotriva dezastrelor”.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că atitudinea reprezentanților guvernamentali ai PSD este una reprobabilă și îi acuză public pe conducătorii Consiliului Județean Vâlcea și ai Instituției Prefectului Județului Vâlcea de minciună și demagogie. Mai mult decât atât, faptul că mai bine de 6 luni de zile, responsabilii județeni de la CJ și Prefectură i-au mințit pe reprezentanții celor 8 familii sinistrate că Guvernul va aloca sumele necesare acordării despăgubirilor demonstrează cinismul de care dau dovadă cei de la PSD.

ținând cont de răspunsul negativ al factorilor guvernamentali privind acordarea despăgubirilor celor 8 familii afectate și de demagogia de care dau dovada reprezentanții PSD de la nivelul județului Vâlcea, parlamentarul liberal Cristian Buican este de părere că doar magistrații pot obliga vinovații alunecării haldei de steril la plata despăgubirilor, în condițiile în care, în același oficial de la MDRAPFE se menționează faptul că ”doar în cazul în care prin decizia instanței cu privire la stabilirea responsabililor pentru acordarea despăgubirilor plată acestora revine autorităților administrației publice locale, se poate solicita intervenția Guvernului (...)”.

Deputatul Cristian Buican își exprimă regretul față de situația imposibilă în care se găsesc cele 8 familii care s-au trezit în situația de a-și pierde agoniseala de-o viață în urma alunecării haldei de steril de la Alunu și face un apel la reprezentanții PSD din fruntea județului Vâlcea să renunțe la cinism și minciună în acest caz și să se lupte cu toate forțele pentru rezolvarea situației și acordarea despăgubirilor la care sunt îndreptățite cele 8 familii sinistrate.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics