Director: Silviu POPESCUJoi, 6 decembrie 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  

Sondaj Ministrul Muncii

Voi propune tuturor Direcțiilor de Asistență Socială din țară înființarea unor unități protejateMinistrul Muncii, Marius Budăi, intenționează să propună tuturor direcțiilor de asistență socială din țară înființarea unor unități protejate prin utilizarea de fonduri europene.

Ministrul a vizitat luni, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, cea mai mare unitate protejată autorizată din țară, Nazarcea Grup, întreprindere socială dezvoltată de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sectorul 1 din București.

"Nazarcea Grup, care a fost înființat pe fonduri europene, este un model de bune practici, atât prin faptul că integrează în muncă persoane cu dizabilități, cât și prin faptul că reușește să vândă, pe piața liberă, produsele angajaților, multe dintre ele lucrate manual și unicat. Voi propune tuturor direcțiilor de asistență socială din țară înființarea unor astfel de unități protejate și, împreună cu angajații Ministerului Muncii, dar și cei ai Ministerului Fondurilor Europene, sperăm că vom găsi o soluție pentru ca unitățile de acest gen să poată fi înființate prin utilizarea de fonduri europene", a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, după vizita efectuată la Nazarcea Grup.

Scopul acestei inițiative a fost acela de a crește incluziunea profesională și socială a persoanelor cu dizabilități prin dezvoltarea unei întreprinderi sociale pentru integrarea lor în muncă. Nazarcea Grup include șapte ateliere protejate pentru persoanele cu dizabilități: spălătorie auto, brutărie, spălătorie textilă, croitorie, tipografie, ceramică decorativă și neutralizarea și eliminarea deșeurilor infecțioase.

În afară de locurile de muncă protejate, structura funcționează ca o platformă care asigură mediul formal de învățare și pregătire pentru piața forței de muncă: 60 de persoane cu dizabilități, multe fără experiență profesională anterioară, sunt angajate în prezent la Nazarcea Grup. De la deschiderea sa, Nazarcea Grup a sprijinit un număr total de 118 persoane.

Rezultatele muncii persoanelor cu dizabilități sunt parțial utilizate pentru DGASPC Sector 1 - 58%, iar restul de 42% pe piața liberă, astfel încât Nazarcea Grup să poată acoperi costurile operaționale.

Reamintim angajatorilor că, în vederea stimulării încadrării în muncă a persoanelor cu dizabilități, pot organiza concursuri de angajare dedicate exclusiv acestora, potrivit OUG nr. 60/2017. În același timp, o astfel de măsură nu exclude posibilitatea ca persoanele cu dizabilități să participe la toate celelalte concursuri de angajare.

Unitățile protejate sunt operatorii economici cu personalitate juridică, indiferent de forma de proprietate și organizare, care au cel puțin 30% din numărul total de angajați persoane cu handicap încadrate cu contract individual de muncă.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics