Director: Silviu POPESCUMiercuri, 12 iunie 2019
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Local  
National  

Sondaj

 Ministerul Finanțelor a atras, luni, peste 990 de milioane de lei de la bănci, la un randament de 4,29% pe anMinisterul Finanțelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 990,1 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 60 de luni, la un randament mediu de 4,29% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Națională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 600 de milioane de lei, iar băncile au subscris peste 1,682 miliarde de lei.

Marți este programată o licitație suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a planificat, în iunie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,425 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont și 3,5 miliarde de lei prin noi emisiuni sau redeschiderea de obligațiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 525 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Față de luna mai, împrumuturile programate de MFP în mai sunt mai mari cu 345 de milioane de lei, respectiv cu 8,5%. Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics