Director: Silviu POPESCULuni, 15 aprilie 2019
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  
Agricultura  
Mica publicitate  

Sondaj

 Ministrul Agriculturii, Petre Daea

Autoritățile sanitar-veterinare pot gestiona măsurile de comercializare a cărnii de miel de către fermieri Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat la Cluj, că autoritățile sanitar-veterinare și cele  locale vor lua măsurile necesare pentru ca fermierii să poată valorifica carnea de miel în perioada aceasta de dinaintea sărbătorilor pascale, chiar dacă România a trecut în ultimele luni prin încercarea pestei porcine.

Prezent la târgul Agraria, deschis în comuna clujeană Jucu, ministrul Agriculturii a spus că deși unele localități se află sub restricție, munca crescătorilor de animale trebuie respectată.

"Acum este acest necaz în țară, care a avut un vârf foarte ridicat (al pestei porcine - n.red.)... În țară mai sunt încă zone care sunt sub restricție. (....) Direcțiile sanitar-veterinare și cele agricole, în înțelegere deplină cu autoritățile - prefecturile și primarii - pot gestiona într-o liniște deplină acest moment formidabil pentru țară. Fiecare om dorește să sacrifice un miel, fiecare om vrea să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă, așa cum este tradiția și cum există acest sentiment al respectului față de munca oamenilor, știindu-se că ei acum caută valorificare. Dacă nici acum nu vând mieii, atunci când îi mai vând, dacă nu la Paști. De aceea, măsurile sunt, pentru fiecare loc în parte, pentru fiecare direcție sanitar-veterinară în parte, să se pună de acord cu primăriile pentru a stabili locurile de comercializare a animalelor respective, pentru a da liniște acestui moment", a spus Daea.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics