Director: Silviu POPESCUMiercuri, 11 ianuarie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
International  
National  
Sănătate  
IT & C  
Retete  

SondajNu se mai taie păduri, dar cei cu centrale pe lemne mor de frig!Este foarte bine că legislația s-a mai înăsprit, controalele silvice s-au intețit, cei prinși că taie ilegal lemne din păduri sunt amendați și li se confiscă lemnele și mașinile cu care le transportă, li se întocmește și dosar penal. Multe firme care prelucrau lemnul s-au închis și angajații au fost trimiși acasă.

Insă, problema nu este nici pe deplin rezolvată. In continuare, marii exploatatori devastează pădurile, conform contractelor încheiate, iar în anumite zone, localnicii formează coloane de mașini încărcate cu lemne, mai ales în weekend sau noaptea, profitând de barierele ce-i țin la adăpost de ochii presei sau ai oamenilor legii.

Direcțiile Silvice, potrivit unei legi a regimului Ponta, nu mai aveau voie să vândă lemn de foc pentru populație, lege atacată de deputatul liberal Cristian Buican. Problema e una dureroasă, deoarece, nu mai există, ca înainte, vechile depozite de lemn, de unde îți alegeai cantitatea și calitatea de lemn necesară, iar firme care vând lemn sunt foarte puține și, în condițiile în care foarte multe familii au centrale pe lemn, nu au cum să facă față. Dacă la sate oamenii taie din propriile livezi și păduri, ori cumpără de la diverși descurcăreți”, la oraș situația este disperată, oamenii sunt la un pas de a îngheța în case și cineva trebuie, cumva să rezolve problema, deci, tragem un semnal de alarmă!

K.R.

 

 

 

Padurarii distrugatori padurii (de Stefan - 11/01/2017 10:33)
Trag un semnal de alarma si va rog sa-l difuzati in spatiul public, proprietarii de terenuri forestiere li se ingradeste dreptul de a taia lemn necesar pentru consumul propriu pe cand padurarii taie de te miri de unde, mai pacaleste pe cate un amator de a vinde lemne din propria sa padure. Padurarii sunt principalii factori care distrug padurile nu proprietarii. Padurarii sunt dotati cu drujbe, camionete si tractoare, ei sunt cei care fac genocidul de ce nu se ia masuri in privinta lor? Pe langa faptul ca distrug padurile mai fac si evaziune fiscala, cine ii controleaza pe ei cat datoreaza la stat pe banii obtinuti din vanzarea masei lemnoase. Padurarii sunt principalii distrugatori de padure si cei mai mari evazionisti fiscali. De ce nu se ia nici o masura contra lor pentru a stopa cele doua mari ilegalitati?
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics