Director: Silviu POPESCUSambata, 26 aprilie 2014
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
carrefour  
Politic  
Local  
Sport  
National  
Actualitate  
Cultura  
Utile  
Justitie  

SondajInterviu cu președintele PSD Victor Ponta
2014 va fi un nou an al Victoriei pentru toți românii


Domnule Victor Ponta, urmează alegerile europarlamentare, la care de obicei românii nu prea se inghesuie. De ce ar veni de data asta românii Ia vot? Cât de importante sunt, pentru oamenii obișnuiți, aceste alegeri?

Aceste alegeri nu sunt doar despre Parlamentul European, ci si despre direcția noastrã ca țară. Au trecut doi ani de când regimul Băsescu a inceput, cu adevărat, să piardă din putere și să se destructureze, ,si doi ani de când proiectul USL a inceput sa fie pus in aplicare. Vorbesc de proiectul USL pentru că eu cred că el existã, trăieste prin noi in Continuare, și produce o schimbare pozitivă in Romănia. Am oprit nedreptăți, am reluat creșterea economică, am reinceput să punem țara pe roate. Am mărit salarii și pensii, am inaugurat căteva sute de km de autostradă, am deblocat fondurile europene. Suntem pe un drum bun, !si eu cred că o Românie puternică poate să il facă pe fiecare dintre noi mândru că este romăn. De aceea, aceste alegeri sunt un moment important in legatură cu direcția in care mergem - continuăm pe acest drum pozitiv sau ne intoarcem spre perioada regimului Băsescu-Udrea-Boc? li chem pe toți românii la vot, pentru a va raspunde acestei intrebari.

De ce ar vota lista pe care o propune PSD in prezent? De ce această listă este diferită de altele, ale altor partide?

Lista PSD-UNPR-PC este o listă formată din oameni mândri că sunt români, oameni care au apărat Romănia in Parlamentul European :și care vor continua să ii ajute pe romăni. Este o listă care imbinã experiența unor politicieni de calibru, precum Ecaterina Andronescu, ioan Mircea Pascu sau Dan Nica, cu energia si entuziasmul unei generații de politicieni tineri, precum Corina Crețu sau Cătălin lvan. Ni se alãtură, pe aceastã listă, si oameni care au avut succes in afara politicii, precum Damian Drăghici, un romăn respectat și iubit peste tot in lume. Este o listă echilibrată ,și competentă. Sunt oameni care au promovat România, care i-au ajutat pe românii care muncesc in străinătate, care au sancționat derapajele
regimului Băsescu și care s-au luptat pentru drepturi mai multe pentru agricultori, tineri sau pensionari. Pănă la urmă, romănii vor alege, dar sunt convins că o vor face gãndinduĂse că au nevoie de un Parlament European care să le fie mai aproape și care sa ia decizii pentru a le face viața mai bunã'.

Ca premier, ați anunțat măsuri de relaxare fiscală, de reducere a CAS, de neimpozitare a profitului reinvestit, de continuare a scăderii TVA la anumite produse? Când se vor lua aceste măsuri și cum ii vor ajuta ele pe oamenii obișnuiți?

Ne ținem de cuvănt și introducem aceste măsuri chiar de la 1 iulie! Economia românească are nevoie de măsuri de susținere și cred că este foarte bine ce facem. Anul trecut am redus TVA la pâine și am eliminat mult din birocrația care omora firmele din Romănia (numărul taxelor parafiscale s-a redus foarte mult in 2013 și mai tăiem acum incă cca 70 de taxe). Anul acesta, vrem să continuăm reducerea poverii fiscale pe muncă, pentru ca patronii să poată angaja mai mulți oameni. Efectele se vor vedea intr-o crestere economică importantă, de peste 3%, dar și intr-o creștere a numărului de locuri de muncă. Direcția este bună, ,si vom continua să dăm facilități celor care angajează tineri, celor care infiinteaza noi locuri de muncă, celor care investesc in domenii cheie din economie. Suntem un guvern care a reușit un echilibru foarte bun intre protecția socială și creșterea economică, si cred ca aceasta este direcția corectă.

In ultimele săptămâni, Romănia a fost marcată de mai multe dispute intre dvs si Traian Băsescu. Ați definit la inceputul anului lupta impotriva "regimului Băsescu” drept principal obiectiv al PSD. Rămâne valabil 'si in prezent?

Nu renunțăm la această luptă, pentru că "regimul Băsescu" este in Continuare foarte activ _și foarte dornic de a reveni in politică. Ați auzit că Traian Băsescu se visează premier și, dacă nu suntem atenți, există riscul să iși facă din nou loc in viața noastră. Eu cred ca direcția trebuie să fie următoarea in noiembrie se incheie mandatul de președinte al lui Traian Băsescu, iar acesta trebuie să fie momentul in care regimul său iși incheie existența. Alegerile europene sunt importante pentru că putem să 'ii mai luăm o parte din putere lui Traian Băsescu fără susținere in țară, Traian Băsescu se sprijină pe susținerea unor prieteni din Europa. Dacă invingem in aceste alegeri, și aici si in Europa, ii luăm !si acest ultimo sprijin. Anul 2014 poate fi un nou an al Victoriei, un an in care Romănia incepe din nou să trăiască liber, să gândească pozitiv și să spere cu adevărat la o viață normală.

Stelian Mateescu
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics