Director: Silviu POPESCUMarti, 13 martie 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Politic  
Local  
International  

Sondaj În Scuarul „Mircea cel Bătrân  a fost inaugurat punctul de lectură „Râmnicul citeșteLuni, 12 martie 2018, ora 12.00, în Scuarul „Mircea cel Bătrân”,  la inițiativa Bibliotecii Județene Antim Ivireanul Vâlcea în parteneriat cu Primăria Râmnicu Vâlcea, a fost inaugurat punctul de lectură „Râmnicul citește”. Acest eveniment este o continuare a Proiectului „Eu citesc, tu citești, noi citim…”, inițiat în anul 2015 de către bibliotecă.  Proiectul „Râmnicul citește se adresează tuturor râmnicenilor  și urmărește creșterea gradului de acces la cultură prin promovarea lecturii.

Una dintre misiunile constante ale bibliotecii vizează încurajarea lecturii și promovarea uriașului potențial educativ, cultural și de recreere al cărții. Acesta este și principalul argument în înființarea unui punct de lectură în Centrul Civic al orașului, o minibibliotecă ieșită din spațiul și din convențiile instituționale, dar care reproduce practicile de circulație a cărților. Prin intermediul acestui proiect, Biblioteca Județeană Antim Ivireanul Vâlcea și Primăria Râmnicu Vâlcea îi provoacă pe râmniceni să citească și să fie generoși.

Cărțile expuse în spațiul public din Scuarul „Mircea cel Bătrân” pot fi împrumutate liber si gratuit de toți cei care își doresc să citească, fără a fi necesar să se înregistreze în vreun fel. Cel care împrumută o carte decide singur timpul care îi este necesar pentru a o citi și o poate restitui în orice moment la punctul de lectură “Râmnicul citește, dând șansa și altora să se bucure de ea. De asemenea, proiectul încurajează spiritul civic și generozitatea râmnicenilor, invitându-i să doneze cărți din propriile biblioteci pentru a îmbogății permanent acest colț de lectură. Donațiile se pot face simplu, prin lăsarea cărților la punctul de lectură “Râmnicul citește” sau aducerea lor la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul Vâlcea. 

Înființarea punctului de lectură „Râmnicul citește” va înnobila spațiul recent renovat din centrul Râmnicului și îi va da noi dimenisiuni culturale și sociale. 

La evenimentul de lansare a proiectului au participat reprezentanții Primăriei, ai Bibliotecii, elevi și profesori de la școala „Take Ionescu” și de la Liceul Sanitar „Antim Ivireanu”, râmniceni, iubitori de lectură.

Perioada de derulare a proiectului: nelimitată

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics