Director: Silviu POPESCUVineri, 21 aprilie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  
Sănătate  
Actualitate  
IT & C  
Retete  

Sondaj  Guvernul vrea să impoziteze moștenirile și donațiileGuvernul vrea să impoziteze moștenirile și donațiile cu 3% dacă depășesc valoarea de 100.000 de euro, conform unui proiect de modificare al Codului Fiscal, obținut de e Profit.ro din surse guvenamentale. De asemenea, același impozit este pregătit să fie introdus și pentru veniturile realizate de către proprietarii imobilelor naționalizate, la prima tranzacționare a acțiunilor emise de Fondul Proprietatea și pe care le-au primit în schimbul acestor imobile, relatează News.ro.

În prezent, la capitolul „Categorii de venituri supuse impozitului pe venit" din Codul Fiscal este stabilit că sumele sau bunurile, inclusiv titluri de valoare și aur financiar, primite cu titlu de moștenire ori donație sunt venituri neimpozabile.

Guvernul vrea însă ca acestea să fie neimpozabile în limita sumei de 100.000 de euro. Peste această limită, moștenirile sau donațiile respective vor fi impozitate, ca venit, cu o cotă de 3%.

De asemenea, tot cu 3% vor fi impozitate, conform draftului, veniturile realizate la prima tranzacționare a acțiunilor emise de Fondul Proprietatea de către persoanele fizice cărora le-au fost emise aceste acțiuni, precum și veniturile realizate la prima tranzacționare a acțiunilor emise de Fondul Proprietatea de către moștenitorii titlurilor de conversie sau ai acțiunilor dobândite înainte de prima tranzacționare, informează Profit.ro.

Același impozit va fi aplicat și pentru veniturile aferente titlurilor de plată pentru imobile naționalizate. Astăzi, în Codul Fiscal este stabilit că aceste venituri nu sunt impozabile.

Digi24.ro

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics