Director: Silviu POPESCUVineri, 21 aprilie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  
Sănătate  
Actualitate  
IT & C  
Retete  

Sondaj  Drumuri deblocate de utilaje, Obârșia Lotrului sub zăpadă și avertismente meteoSecția de Drumuri Naționale (SDN) Vâlcea a intervenit pe DN 7A cu utilaje pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, având în vedere că între Voineasa și Obârșia Lotrului a nins abundent, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea, Gabriel Popescu, nu se înregistrează alte probleme de trafic în județ.

"Pe DN 7A Voineasa - Obârșia Lotrului, între kilometrii 40 și 79, ninsoare abundentă și lapoviță, zăpadă pe carosabil de 1-2 centimetri. SDN acționează cu patru autospeciale tip Unimog. Nu sunt probleme de trafic", a precizat Gabriel Popescu.

Ulterior, seara, stratul de zăpadă a ajuns la 30 de centimetri la Obârșia Lotrului și ningea constant. In ciuda ninsorii abundente, pârtia de la Vidra a fost închisă, iar turiștilor nu le-au fost făcute oferte pentru paști, doar salvamontiștii și câțiva temerari s-au mai aventurat pe pârtie.

Zona de munte a județului Vâlcea se află sub avertizare cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului, în perioada 19-21 aprilie.

Prefectul Radu Renga a recomandat să se evite deplasările în zonele montane în perioada de valabilitate a codului portocaliu, potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului Vâlcea.

Serviciul Public Județean Salvamont Vâlcea și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vaideeni au intervenit, miercuri dimineața, pentru a coborî în siguranță un grup de nouă turiști (șapte copii și doi adulți) din județul Dolj, care au fost adăpostiți în cursul nopții trecute la refugiul montan Ursulețul din zona Romani.

"Marți seara s-a luat legătura cu turiștii, au fost sfătuiți să se adăpostească pentru că vremea se va înrăutăți, au fost îndrumați spre un refugiu și apoi miercuri dimineața s-a intervenit pentru coborârea lor în siguranță. Nu aveau vreun fel de probleme, nu erau blocați, au coborât ca o măsură preventivă, pentru a nu risca să apară probleme din cauza înrăutățirii vremii", a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Ana Maria Nițu.

AGERPRES

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics