Director: Silviu POPESCUVineri, 19 mai 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
Sport  
National  
Agricultura  

Sondaj Cristian Buican: Veste bună pentru Râmniceni de la Camera DeputațilorMarți, 16 mai 2017, la Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților au fost pe ordinea de zi PL-x 87/2017 Proiect de lege pentru modificarea art.65 alin. (5) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și PL-x 188/2017 Proiect de Lege pentru modificarea art.65 alin. (5) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Ambele proiecte de lege modificau același articol din Legea 263/2010, în sensul de a introduce noi zone pe lista orașelor ale căror cetățeni ar putea beneficia de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare. La PL-x 87/2017, deputatul Cristian Buican a depus un amendament la Comisie, cu numărul de înregistrare 4e-7/217 din 20.02.2017, prin care a propus introducerea municipiului Râmnicu-Vâlcea pe lista orașelor ale căror cetățeni ar putea beneficia de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare. De asemenea, la același proiect de lege, și domnul deputat Eugen Neață a avut un amendament similar. În urma dezbaterilor de la Comisia pentru Muncă, s-a hotărât întocmirea unui raport favorabil pentru PL-x 188/2017, cu un amendament admis, în sensul de a completa lista zonelor ale căror populație beneficiază de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare, cu orașele Râmnicu-Vâlcea, Slatina și Turnu-Măgurele.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, îi anunță pe locuitorii municipiului Râmnicu-Vâlcea că după votarea acestei propuneri legislative în Plenul Camerei Deputaților, vor putea beneficia de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare. De asemenea, deputatul Cristian Buican dorește să mulțumească tuturor membrilor Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților pentru introducerea municipiului Râmnicu-Vâlcea pe lista zonelor ale căror cetățeni ar putea beneficia de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare.

”Astăzi am fost la Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților pentru a susține amendamentul depus acum 3 luni. Mă bucur să pot anunța vâlcenii că după votarea acestei propuneri legislative în Plenul Camerei Deputaților vor putea beneficia de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare. Doresc să le mulțumesc tuturor membrilor Comisiei pentru deschiderea de care au dat dovadă. Din câte am văzut, din toți membrii comisiei, doar cei de la USR au votat împotriva acestui amendament, restul partidelor politice fiind de acord cu această reparație morală, căci asta e, chiar dacă Guvernul Grindeanu nu a fost de acord. În condițiile în care în Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice exista această prevedere că locuitorii anumitor zone din țară unde au existat combinate chimice puteau beneficia de pensionare anticipată, fără penalizare, era injust ca municipiul Râmnicu-Vâlcea să nu fie pe acea listă. Această victorie nu este doar a mea, ci și a colegilor deputați Daniela Oteșanu și Eugen Neață, membri ai Comisiei pentru Muncă. Iată că, indiferent de coloratura politică și de anumite animozități, se poate lucra în interesul cetățenilor care ne-au trimis în Parlament. Sunt convins că în perioada următoare acest proiect de lege va intra la votul final din Plenul Camerei Deputaților, acolo unde, așa cum este cutuma, votul va fi unul favorabil, în concordanță cu raportul Comisiei. Voi urmări îndeaproape acest proiect și îi voi anunța pe vâlceni de îndată ce vor putea beneficia de această prevedere” a declarat președintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics