Director: Silviu POPESCUVineri, 21 aprilie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  
Sănătate  
Actualitate  
IT & C  
Retete  

Sondaj  Bookeen Cybook Muse FrontLight - un e-reader accesibil cu ecran iluminat, care „înghite” aproape orice format îi dai - REVIEWÎmi place să citesc cărți în formatul lor vechi de veacuri, să le țin în mână și să simt mirosul de hârtie nouă sau veche. Totuși, recent, m-am aflat într-un alt oraș, iar după ce am terminat cartea pe care o aveam cu mine am simțit nevoia să încep alta. Apartamentul în care stăteam nu avea o bibliotecă, așa că am intrat în Google Play Store pentru a vedea ce pot găsi. Am dat peste o carte SF gratuită, care mi-a atras atenția după câteva pagini. Am descărcat-o pe telefon și am început să o citesc. Mi-am dat seama că pe ecranul de 5,1 inchi al smartphone-ului experiența nu este una tocmai plăcută, iar câteva ore de lectură mi-au afectat ochii, care mă usturau. Acela a fost momentul în care m-am gândit că nu ar strica să îmi cumpăr un e-book reader. Mi-a plăcut „Terminus Shift”, cartea de Chris Reher despre care am scris mai sus, așa că am mai cumpărat trei titluri care fac parte dintr-o serie a autoarei canadiene. Tot ce îmi mai lipsea era dispozitivul potrivit pentru a mă bucura de ele. 

S-a întâmplat ca la scurt timp după aceea să am ocazia să folosesc un e-book reader Bookeen. Nu mai auzisem până atunci de marca din Franța. Am luat dispozitivul la teste și pot să spun că am avut parte de o surpriză foarte plăcută. Modelul pe care l-am folosit este Cybook Muse FrontLight, cu ecran tactil, iluminare a ecranului și conexiune Wi-Fi.

DESIGN

Cybook Muse are dimensiuni (155 x 116 x 8 mm) și greutate (190 de grame) reduse, fiind ușor de ținut cu o singură mână. Carcasa dispozitivului este realizată din plastic, iar forma este una confortabilă, deoarece pe partea din spate zonele laterale sunt înclinate ușor.

Astfel, spatele are forma unei piramide fără vârf. Pentru cei care doresc să protejeze e-book readerul, este disponibilă o husă din imitație de piele. La modelul testat aceasta are culoare portocalie, iar calitatea construcției este superioară.

Colțul din stânga jos al modelului Cybook Muse este tăiat, probabil pentru a le oferi un confort sporit celor care țin dispozitivul în mâna stângă.

Pe partea din față, Cybook Muse are trei butoane fizice: câte unul în lateral și altul în partea de jos. Cele două laterale schimbă pagina înainte sau înapoi atunci când sunt apăsate. Acest lucru este posibil și prin apăsarea pe ecranul tactil în stanga sau dreapta paginilor. Poziționarea butoanelor pentru pagini este excelentă, deoarece acelea sunt locurile unde se odihnesc degetele mari.

Butonul din partea de jos este cel pentru meniul general, dar despre acesta vom vorbi mai încolo. Butonul de On/Off, alb, este poziționat pe marginea de jos, lângă portul micro-USB și slotul pentru card micro-SD. 

ECRAN

Ecranul e-ink Carta HD cu diagonală de 6 inchi este iluminat. Rezoluția oferită este de 1024 x 758 pixeli (213 dpi), o valoare convențională pentru aceste dispozitive. Densitatea pixelilor este mai mică decât la modelele avansate de la Kindle și Kobo, unde ajunge la 260-300 dpi, dar nivelul oferit de acest model Bookeen este mai mult decât suficient.

Iluminarea este bazată pe LED-uri și un film laminat de difuzie a luminii. Sunt 20 de nivele de luminozitate care pot fi alese de utilizator.

Reîmprospătarea ecranului se face automat la fiecare cinci pagini citite. Dacă doriți ca textul afișat să arate tot timpul foarte curat, puteți seta ca acest refresh să se facă la fiecare pagină. În acest caz, însă, crește consumul de baterie.

go4it.ro

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics