Director: Silviu POPESCUVineri, 19 mai 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
Sport  
National  
Agricultura  

Sondaj  ABA OLT: Forumul Regional al Apei din Bazinul Dunare-Marea Neagră- Expo ApaAjuns la ediția cu numărul 19, Forumul Regional al Apei din Bazinul Dunare-Marea Neagră- Expo Apa, rămane un mijloc eficient de promovare a activității fiecărui operator de apă-canal din România, o platformă ce mijlocește schimbul de informații dintre cei ce oferă material și soluții și cei ce asigură furnizarea 24/24 de ore a celui mai important serviciu public- alimentarea cu apă si canalizare.

  Organizat la Palatul Parlamentului din București, între 15-17 mai 2017, Forumul Regional al Apei este cea mai importantă manifestare din Regiunea Dunare-Marea Neagră, tema abordata în acest an vizând creșterea eficienței sectorului de apă.

  La deschiderea oficială a Forumului Apei, au fost prezenți Stella Ronner-Grubaèiæ, ambasadorul Olandei la București, Diane DăArras, președintele Asociației Internaționale a Apei, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Olimpia Negru, secretar de stat in Ministerului Apelor și Pădurilor, Ion Câmpeanu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Laszlo Borbely, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al primului ministru.

 Președintele Asociației Române a Apei, Felix Stroe, a deschis în mod oficial lucrările Forumului Regional al Apei Dunăre - Europa de Est, specificand în discursul său importanța serviciilor de alimentare cu apă si canalizare, pentru asigurarea calității vieții în toate formele ei.

 Doamna Ministru Rovana Plumb a felicitat Asociatia Romană a Apei, pentru realizarile obtinute pe plan național si internațional, pentru buna colaborare dintre membrii asociației. ,,Munca dumneavoastră este un indicator al gradului de civilizație al populației. Schimburile de experiență și workshopurile din cadrul acestei manifestări aduc un plus de valoare acestui domeniu, care se simte la nivelul beneficiarilor. Pentru 2014-2020, pentru Programul Operațional Investiții Mari (POIM) sunt alocate 3 miliarde de euro pentru infrastructura de apă, iar de aceste finanțări nu depinde doar dezvoltarea operatorilor și creșterea calității serviciilor, dar și agenții economici care asigură forță de muncă și materialul necesar implementării acestor proiecte“.

 Asociația Română a Apei a oferit și de această dată Comitetului Teritorial Olt-Jiu un spatiu generos unde reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Olt, au făcut cunoscute cele mai importante proiecte de investiții derulate sau aflate in curs de implementare. In prima zi, la deschiderea oficiala a Forumului, a luat parte si directorul ABA Olt, dl. Ing. Velicu Eramazu.

  Miercuri, 17.05.2017, reprezentanții ABA OLT au participat și la workshop-urile organizate în cadrul Forumului, unde dl. Ing. Popa Ion, din cadrul biroului Investitii - ABA Olt, a prezentat proiectul “Regularizarea paraului Casin pe sectorul Targul Secuiesc-Valea Seaca, jud Covasna”- proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operațional Sectorial “Mediu”.

  

 Pe parcursul celor 3 zile ale Forumului, reprezentatii ABA Olt au oferit celor interesati informatii concrete din domeniul gospodaririi apelor.Informațiile ne-au fost oferite de Mihaela COCA, purtător de cuvănt.

 

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics